Decoratietips om je woning herfstklaar te maken

Decoratietips om je woning herfst klaar te maken

Terug een graadje frisser? Het perfecte moment om onder een warm dekentje te kruipen en van de gezelligheid te genieten. Maar wist je dat je jouw woning nog knusser kunt maken deze herfst? Hier zijn enkele handige tips!

Tip 1 Verlichting

Nu de dagen korter worden, is gezellige en goede verlichting essentieel. Gebruik heldere lampen in functionele ruimtes zoals de keuken, eetkamer, hal en badkamer. In je woonkamer en ontspanningsruimtes kan je een mix van heldere en sfeerverlichting gebruiken. En voor in andere ruimtes zoals de slaapkamer kan je dan gebruik maken van een subtiele sfeerverlichting.
Tip 2 Maak gebruik van decoratieve kussens
In de herfst is comfort alles. Geef je eetkamerstoelen extra zachtheid met fijne kussens. Tover ook je zetel en zithoekjes om met nieuwe, sfeervolle herfstkussens om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.
Tip 3 Maak gebruik van donkere kleuren
Donkere tinten zoals diepbruin, donkerblauw of bordeaux zorgen voor een intieme sfeer. Overweeg om een accentmuur te schilderen of te behangen in een van deze kleuren voor een warme herfstuitstraling.
Tip 4 Loungestoel in de badkamer
Creëer een ontspannende sfeer in je badkamer met een comfortabele loungestoel. Dit geeft je badkamer niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar ook het gevoel van een privéspa.
Tip 5 Maak een leeshoekje
Er is niets fijner dan een boek lezen terwijl de regen zachtjes op het raam tikt. Creëer een speciale leeshoek met een comfortabele stoel en een sfeervolle leeslamp, waar je heerlijk tot rust kunt komen.
Tip 6 Neus eens op je zolder
Neus eens op zolder bij jezelf of familie en ontdek oude schatten. Breng het oude vintage karakter een stukje terug in je woning door gebruik te maken van antieke meubels, oude vazen of oude boeken. Zorg er echter voor dat het subtiel blijft; een paar mooie items zijn genoeg om sfeer te creëren zonder je huis te vol te zetten.
Tip 7 Marshmallows bij de vuurkorf
Niet alleen binnen kan je gezelligheid brengen met licht en een vuurtje maar ook buiten. Plaats een vuurkorf in de tuin en geniet van een knusse avond met vrienden na een heerlijke herfstwandeling. Maak het compleet door marshmallows te roosteren boven het vuur.
Tip 8 Pompoenfestijn
Pompoenen zijn niet alleen lekker in soep, ze zijn ook perfect als herfstdecoratie. Beschilder ze met witte verf en voeg herfstbladeren toe voor een prachtig effect. Of probeer mooie patronen op je pompoenen te schilderen voor een unieke uitstraling.
Tip 9 Breng de natuur naar binnen

Voeg natuurlijke elementen toe aan je woning met enkele mooie takken van appelbomen, pompoenen en dennenappels. Maak er een leuk bloemstuk van of leg deze rondom het haardvuur of op de schouw. 

bron: Zimmo

Emily Blommaert

Stagiair HoGent

Niet gevonden wat u zocht?

Schrijf u in en blijf op de hoogte van panden die aan uw wensen voldoen.